Stenarbeten

Det är fysiskt krävande samtidigt som det kräver ett öga för detaljer och design. Även grundläggande arbete som kräver adekvat grund och förberedelse innan stenen placeras kan vara tidskrävande. Det är viktigt att stenläggningen görs rätt från början så att stenarna inte förskjuts med tiden.

Mod’s Allt i Trädgård har betydande expertis

Inom sten och kakel och kan se till att uppfylla dina mål och idéer för din trädgård och ger gärna design- och estetiska rekommendationer för att uppnå det lilla extra. Beläggning erbjuder oändliga möjligheter och förbättrar atmosfären på gården. Att stenläggning kan göras nästan året runt och i praktiskt taget alla utomhuslägen är ett plus. Eftersom det finns så många färg-, form-, storleks- och mönsteralternativ kan trottoaren vara så unik som du vill att den ska vara. Innan du sätter igång med din dröm om vacker beläggning, ring oss för en kostnadsfri offert och diskutera gärna vad som helst med oss ​​för att få fler idéer och inspiration.

25

Arbeta med marksten

Det finns flera faktorer att tänka på när man lägger beläggning. Om beläggningen inte görs ordentligt finns det risk för efterföljande svårigheter som kommer att påverka mer än bara beläggningen. Vattenavrinning kan till exempel påverkas med tiden om det inte görs på rätt sätt, vilket påverkar inte bara asfalten utan även de omgivande blommorna, rabatterna och gräset. Det är också möjligt att lagerskiktet kommer att gå sönder. Det är viktigt att välja en stenläggningsfirma som har erfarenhet. Det kommer att bli mindre underhåll, och de flesta stensättare kommer att erbjuda sig att bedöma stenplaceringen över tiden.

För ett anständigt resultat är eftertanke och förberedelser avgörande. Hur mycket vikt stenarna tål, samt hur arbetet ska se ut, måste bedömas mot de utformningar och material som ska användas.

Det är väsentligt att stenen som används på anläggningen är lämplig för funktionen och det finns stenar som är tillåtna för att köra bil på, samt andra som är bättre lämpade för gångvägar. I många situationer är det självklart vad stenen tål och är du otydlig hjälper vi på Mod’s allt i trädgård gärna till.

Funktionalitet ska gå hand i hand med material och design du väljer och trottoaren ska självklart komplettera hemmet och omgivningen i trädgården. Du ser ofta naturliga nyanser som smälter in väl, men var inte rädd för att använda en mer färgglad sten, som kan förstärka landskapet på outgrundliga sätt. Stenläggning kan vara ganska kreativt, lyfta såväl den yttre miljön som helhetsbilden.

Sättet på vilket trottoaren monteras varierar från fall till fall och kan påverkas av faktorer som omgivningen och jorden i trädgården. Det finns dock en grundläggande procedur du kan följa när du förbereder uppgiften till en början:

Vilka stenar eller kakel ska användas, var ska de placeras och hur ska mönstret se ut?

Att göra en solid grund för stenarna att stå på är det första steget i processen. Detta uppnås ofta genom att gräva ner i smutsen. Mängden belastning som beläggningen ska utsättas för är det som avgör djupet. Syftet med en grus- eller bergkross är att skapa en jämn yta.

Grus- eller stenkrossen är toppad med sand som håller stenarna eller plattorna på plats. För att den ultimata produkten av beläggningen ska vara utmärkt och överleva i åratal krävs största möjliga precision. Om du har gjort ett anständigt grundläggande jobb kan det också hjälpa att hålla ogräs i schack till en viss nivå.

Utmärkt beläggningsråd

Om du är osäker på vad du söker, vänligen kontakta Mod’s Allt i Trädgård. Förutom inspiration och samtal om jobbet får du en kostnadsfri offert på kostnaden för arbetet.

Var inte rädd för att experimentera med färg. Det kan ge gården ett underbart lyft och se fantastisk ut i både den ljusa sommaren och den snöiga vintern.

Beläggning är inte berättigad till ROT-avdrag.

Bygglov krävs sällan, men om arbetet ligger nära tomtgränsen eller omfattar ett stort område är det bra att rådgöra med kommunens byggnadsnämnd.

Har du frågor?

Ring oss för rådgivning

070-892 63 36